Wijnproeverij bij jou thuis

Lijkt het je leuk om een wijnproeverij bij jou thuis te organiseren? Met familie, vrienden, vriendinnen of collega’s? Gezellig! Ik kom graag langs en verzorg alles tot in de puntjes.

Wat kun je verwachten?

In een ongedwongen en gezellige sfeer geef ik een wijnproeverij in een bepaald thema. De wijnproeverij duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. We bespreken, ruiken en proeven 7 tot 8 verschillende wijnen. Hier en daar ‘schenk’ ik jullie wat handige tips en algemene kennis over wijn. Iedereen ontvangt een proefmapje om notities te maken (als je dat wilt). En tijdens de proeverij doen we een quiz. Aan het eind van de wijnproeverij weten we wie de beste wijnkenner van jullie gezelschap is. Voor die persoon is er natuurlijk een leuke prijs.

Wat regel jij?

Als jij 8 tot 15 enthousiaste wijnproevers regelt en je huis (of een andere locatie) beschikbaar stelt, regel ik de rest. Een tafel (of meerdere tafels) waar je met z’n allen aan kunt zitten is wel handig. Wil je liever dat ik een sfeervolle locatie voor je regel? Dat kan!

Wat regel ik?

Natuurlijk regel ik de wijn! Maar ook over wijn- en waterglazen, waterkaraffen, spittoons (om de wijn eventueel in uit te spugen) en een lekker vers stokbroodje hoef jij je niet druk te maken. Dat regel ik. Wil je ook heerlijke, huisgemaakte hapjes bij de wijnen? No problem! Mijn culinaire partner stemt de amuse-hapjes volledig af op de smaak van de wijnen.

Wat zijn de kosten?

Een wijnproeverij aan huis kost €19,50 per persoon en is voor minimaal 8 en voor maximaal 15 personen (meer of minder personen in overleg). Ik geef alleen in Noord-Nederland wijnproeverijen. Woon je buiten Leeuwarden? Dan reken ik €0,19 per kilometer. Wil je liever dat ik ook de locatie en/of hapjes voor je regel? Hier vind je alle prijzen op een rijtje.

Tips

  • Wil je hapjes serveren tijdens deze avond? Ik adviseer om dit na de proeverij te doen. Wijn- en spijscombinaties moeten goed op elkaar afgestemd zijn. Als je wilt, kan ik bijpassende, huisgemaakte hapjes verzorgen. Passend bij het thema van de wijnproeverij en volledig afgestemd en geleverd door mijn culinaire partner.
  • Draag liever geen parfum en sterk ruikende bodylotion op de dag van de proeverij. Die geuren kunnen je reukvermogen beïnvloeden.
  • Let op met kruidig eten vlak voor de proeverij. Kruiden, uien en knoflook kunnen je smaakvermogen heel erg beïnvloeden.
  • Drink een aantal uren voor de proeverij liever geen alcohol. Je beoordelingsvermogen gaat ervan achteruit en je proeft de wijnen minder goed.