Algemene voorwaarden van Vinolove

1. Identiteit van de ondernemer
Vinolove geeft kleinschalige wijnproeverijen op locatie in Friesland en verkoopt wijn. Het bedrijf staat op naam van Sandra Everts.

Vinolove
Huizumerlaan 27
8934 BD Leeuwarden

IBAN: NL29ABNA0555221636
KvK 65173740

2. Toepasselijkheid
De algemene voorwaarden zijn van toepassing als je iets via onze website bestelt, als je deelneemt aan een wijnproeverij of als je op een andere manier iets bij ons koopt. Wij doen ons best deze algemene voorwaarden onder jouw aandacht te brengen. In de algemene voorwaarden staat namelijk wat wij voor je doen en wat we van jou verwachten.

3. Leeftijdscriterium
Geen 18? Geen alcohol. De wettelijke leeftijd om deel te nemen aan een wijnproeverij of om wijn te kopen is minimaal 18 jaar.

4. Het aanbod
Op onze website vertellen we eerlijk wat en hoe je iets kunt kopen. Ook informeren we je over de prijs en wat je kunt doen als je niet tevreden bent over je aankoop.

5. De overeenkomst
Via de website Vinolove.nl kun je een wijnproeverij aanvragen of reserveren. Je krijgt altijd een bevestiging van de gemaakte afspraken per e-mail. De betaling voor wijnproeverijen geschiedt in 2 delen. De 1e factuur (ongeveer de helft van het totaalbedrag) betaal je voorafgaand aan de wijnproeverij. Na afloop van de wijnproeverij ontvang je een 2e factuur voor het restantbedrag. Na afloop van wijnproeverijen kun je de wijnen die je hebt geproefd, ook bestellen. Je ontvangt hiervoor een bestelformulier, maar je kunt je bestelling ook per e-mail doorgeven. Je ontvangt per e-mail een factuur, na ontvangst van de betaling wordt de wijn verzonden naar het opgegeven adres.

6. Herroepingsrecht
Heb je wijn gekocht en voldoet het product niet aan de eisen die je ervan mag verwachten? Je mag de wijn binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Graag ontvangen wij dan de aangebroken fles, gesloten retour. We sturen je een nieuw product of je ontvangt je betaling binnen 10 dagen terug.

Let op: over smaak valt niet te twisten. Als je de wijn ‘niet lekker’ vindt is dat geen reden om de wijn te retourneren. Wil je eerst de wijnen proeven voordat je iets aankoopt? Neem dan deel aan een wijnproeverij.

Verzendkosten in geval van herroeping
De verzendkosten in geval van een terechte herroeping worden door ons vergoed.

Uitsluiting herroepingsrecht

  • Wijn die je niet lekker vindt, terwijl het product wel voldoet aan de eisen die je
    ervan mag verwachten
  • Gebroken of lege flessen wijn
  • Tegoedbonnen

7. De prijs
Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.
Voor verzendingen van wijn in Nederland hanteren wij € 7,95 verzendkosten (deze prijs geldt t/m 12 flessen). De wijn wordt dan via een koeriersdienst verzonden, zodat deze snel, veilig en onbeschadigd bij jou thuis wordt afgeleverd. Wil je meer flessen in een keer bestellen, dat kan natuurlijk. De verzendkosten worden dan wel wat hoger. Vinolove neemt hierover vooraf contact met je op.

8. Conformiteit en garantie
Je hebt recht op een goed product of goede dienst. Als er toch iets aan de hand is met het geleverde product of met een dienst van Vinolove, lossen we het in goed overleg op. We volgen hierbij altijd de wet.

9. Levering en uitvoering
Wij streven ernaar de door jouw geplaatste bestelling binnen 5 werkdagen te leveren. Als de bezorging langer duurt, of als we niet alles op tijd kunnen bezorgen, krijg je hiervan zo spoedig mogelijk bericht. We sturen je dan een e-mail. Als wij niet op tijd kunnen leveren, kun je afzien van je aankoop. Heb je vooraf betaald, dan storten wij je betaling binnen 10 dagen terug.

Kunnen wij een besteld product niet meer leveren, dan krijg je je geld terug, of bieden we je een goed alternatief aan.

10. Ziekte/overmacht of annulering – Vinolove
Mocht een wijnproeverij onverhoopt niet door kunnen gaan (wegens ziekte van Vinolove of door andere, ernstige zaken), dan laat Vinolove dit zo snel mogelijk aan je weten. We kijken samen naar een alternatieve datum of je ontvangt het bedrag wat je vooraf hebt betaald, retour binnen 10 dagen.

11. Ziekte/overmacht of annulering – Klant
Je kunt tot uiterlijk 3 dagen voor de datum waarop de wijnproeverij plaatsvindt, de datum nog wijzigen in overleg met Vinolove. Wil je de wijnproeverij daarna nog verplaatsen naar een andere datum? Dan is Vinolove genoodzaakt om 25% van het totaalbedrag (op basis van het aantal opgeven personen) in rekening te brengen. Annuleer je de wijnproeverij in z’n geheel binnen 3 dagen voor de geplande datum? Dan brengt Vinolove 50% van het totaalbedrag (op basis van het opgegeven aantal personen) in rekening.

12. Betaling
Zodra wij je bestelling hebben ontvangen en je de factuur hebt betaald, gaan we aan de slag met je bestelling. Klopt iets niet in de betaalgegevens? Laat het ons dan weten.

13. Klachtenregeling
Wij doen er alles aan om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het kan zijn dat je niet tevreden bent over onze producten of onze diensten. Neem in dat geval contact met ons op. Je kunt je klacht schriftelijk melden bij Vinolove:

Vinolove
Huizumerlaan 27
8934 BD Leeuwarden

14.Aanvullende of afwijkende bepalingen
Als wij in de toekomst iets gaan veranderen aan deze voorwaarden, vind je dat terug op onze website.

Deze voorwaarden zijn voor het laatst aangepast op 28-01-2018.