Miss Perfectionista

Kelnersmes - Vinolove

Wijnglazen: check. Waterglazen en karaffen: check. Spittoons: check. Quizboekjes: check. Mandjes met vers stokbrood: check. En natuurlijk het allerbelangrijkste…de wijnen: CHECK! Niks kan deze perfect voorbereidde wijnproeverij meer in de weg staan. Let’s go!

Militaire precisie

Vrienden en familie noemen mij ook wel miss Perfectionista. Alles is bij mij altijd perfect georganiseerd, al zeg ik het zelf. Iets aan het toeval overlaten? Niks voor mij. Onverwachte situaties? Onmogelijk met mijn militaire precisie qua voorbereiding. Dus ook tijdens mijn wijnproeverijen is alles van te voren goed uitgedacht en voorbereid. Voor zover dat kan dan. Want je kunt nu eenmaal niet altijd alles van te voren bedenken. Dat maakt het soms ook best uitdagend voor iemand zoals ik.

Mijn eerste wijnproeverij op locatie

Zo gaf ik een paar jaar geleden mijn eerste, echte wijnproeverij op locatie. Ik had alles zestien keer gecheckt. Heb ik alle spullen ingepakt? Mis ik niks? Hoe rijd ik het beste naar dat adres? Kan ik mijn auto daar makkelijk kwijt? Is de witte wijn precies koud genoeg? Is de rode wijn op mooie drinkbare temperatuur tegen de tijd dat ik hem schenk? Heb ik wel servetjes mee om in de broodmandjes te leggen? Ja, serieus, zo ver gaat het dus!

Oeps

Alles ging goed…tot ik de wijnen open moest maken! AAAARRGGGHHHH! Mijn kelnersmes vergeten! Wat is een timmerman zonder hamer? Wat is een visser zonder hengel? Wat is een vinoloog zonder kelnersmes? Stress! Natuurlijk was er een oplossing voor. Ik heb gewoon aan de gastvrouw gevraagd of ze misschien een kurkentrekker had, omdat ik die in alle hectiek was vergeten. We konden er allebei hartelijk om lachen en de wijnproeverij was ontzettend gezellig en geslaagd, maar je begrijpt dat dit voor miss Perfectionista toch even een dingetje was. 😊

Nieuwe skills

Los van het feit, dat ik tegenwoordig natuurlijk in mijn auto en tas altijd een kelnersmes heb zitten (mét mijn bedrijfslogo er inmiddels op), was dit een leerzame gebeurtenis voor mij. Ik leerde, dat je als ondernemer, maar ook als mens, je nooit 100% op alles kunt voorbereiden. En dat juist dát maakt, dat je leert improviseren en los te laten. Een mooier cadeau kon ik mezelf niet geven!

Volg me

Blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe blogs over wijn. Dat kan via Facebook of Instagram.

Comments are closed.