Zonder job door de wijn

Zonder job door wijn - Vinolove

“Je wordt bedankt, wijn! Na 16 jaar werken in de communicatie, heb ik mijn vaste baan opgezegd. Door jou ja, omdat ik je zo interessant vind. Dus ik bedoel het niet sarcastisch, lieve wijn. Ik wil je echt bedanken.”

Van passie naar werk

Ik volg mijn hart en heb recent de keuze gemaakt om mijn vaste baan op te zeggen en volledig voor de wijn te gaan. Tweeënhalf jaar geleden begon ik vanuit een passie mijn bedrijf Vinolove. Vlak daarvoor had ik mijn vakdiploma’s gehaald op de Wijnacademie in Maarn. Met de kennis die ik daarmee heb opgedaan, geef ik gezellige wijnproeverijen aan huis en bij bedrijven in Friesland.

Investeren in ontwikkeling

Niks spannends aan, want iedere maand kreeg ik keurig mijn salaris gestort van mijn vaste baan. Alles wat ik verdien met Vinolove, is tot nu toe een extraatje. Ik investeer dat extraatje steeds in de ontwikkeling van mijn bedrijf. In promotie, extra opleidingen, professionalisering en af en toe gun ik mezelf een lekkere fles wijn om mijn kennis up to date te houden. Vervelend, maar dat moet ook gebeuren. 😉

Een spannende tijd

Nu gaat het spannend worden. Want die vaste baan, die heb ik dus niet meer. Ik krijg van veel mensen om me heen complimenten omdat ik ‘zo stoer’ en ‘dapper’ ben om voor mijn passie te gaan en mijn vaste baan op te zeggen. Heel lief en het doet me ook echt goed, maar ik vind het zelf ook f***ing spannend! Waar ga ik me op focussen? Wat wordt mijn verdienmodel? Hoe pak ik dat aan? En kan ik daar een fatsoenlijke petit pain van kopen? Het liefst met een goed glas wijn erbij.

VinoBlog

Het zou te makkelijk zijn om aan al die mensen die mij ‘stoer’ en ‘dapper’ vinden te vragen om een keer met een groepje een wijnproeverij bij Vinolove te boeken. Toch? Maar om jullie vanaf nu mee te nemen in mijn wijnavontuur, ben ik wel deze VinoBlog gestart. Je helpt me al door deze blog te delen via social media, zodat ik meer bezoek op mijn website krijg. En wil je reageren? Graag! Laat me weten wat je van mijn blogs vindt. In tegenstelling tot een glas wijn, kan ik tegen een stootje.

Volg me

Blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe blogs over wijn. Dat kan via Facebook of Instagram.

 

10 comments

 1. Karin schreef:

  Leuk geschreven!

 2. Vinolove schreef:

  Thanks Karin. Leuk dat je een reactie achterlaat!

 3. Marieke schreef:

  Top geschreven zoals alleen jij dat kan San!

 4. Julian schreef:

  Mooi San 😘

 5. Johanna schreef:

  Top Sandra het gaat je lukken 🥂🍷

 6. Esther schreef:

  Ik blijf je volgen, leuk hoor

 7. Wanda schreef:

  Leuk stuk! Zet ‘m op 😃

 8. Pascale schreef:

  Leuk spontaan stukje vol humor!
  Genoten!
  Heel veel succes met deze spannende, leuke stap.
  Invulling geven aan je passie daar heb ik altijd veel bewondering voor!

 9. Marije schreef:

  Heel leuk geschreven san!! Succes & plezier!!!

 10. Japke schreef:

  Mooi humoristisch stuk Sandra👍🏻