De vinoloze vinoloog

Vinolove - De vinoloze vinoloog

Het is januari. De maand van goede voornemens, die over het algemeen bij de meeste mensen in februari ook al weer gesneuveld zijn. Ik doe er niet aan. Want januari is koud en donker. En op de een of andere manier zijn er in januari heel veel gezellige uitjes en feestjes. Dus ik heb helemaal geen tijd om aan goede voornemens te werken in januari. Februari daarentegen…

Bewijs van onafhankelijkheid

Een paar jaar geleden heb ik een afspraak met mezelf gemaakt. Ik werk met wijn, ik geniet van wijn en ik heb een goed gevuld sociaal leven. Kortom, er is bij mij altijd wel een reden om een glas wijn te drinken. En meestal blijft het niet bij 1 glas. Kan ik eigenlijk nog wel zonder mijn favoriete ‘druivensapje’? Is mijn passie voor wijn niet heel stilletjes omgeslagen naar een afhankelijkheid ervan? Om jaarlijks aan mijzelf te bewijzen dat ik ook heel goed zonder kan, plan ik een alcoholvrije maand per jaar in. Het is februari dit keer. En ja, ik ben eerlijk genoeg om toe te geven dat het me heel goed uitkomt dat het de kortste maand van het jaar is.😊

Sociale controle

Ik vind het zelf niet zo spannend eerlijk gezegd. Het wordt spannend gemaakt door mijn omgeving. Bij het plannen van uitjes in februari, zeg ik vastberaden tegen vrienden dat ik wel kan, maar dan even geen alcohol drink. Dan weten ze dat maar alvast. Toch valt het mij op dat menigeen dan voorstelt om het uitje naar maart door te schuiven. Of, nog erger eigenlijk, om mij over te halen om dan ‘maar gewoon na dat eerste weekend in februari te beginnen’. Verleidelijk…maar nee! Ik blijf trouw aan mijzelf. Ik begin niet na dat eerste weekend. Februari is februari. 28 dagen. Punt uit.

Geen surrogaat-wijn

Vanuit de beweegredenen waarom ik een maand geen alcohol drink, vind ik dat alternatieven not done zijn. Dus ook geen appelsap in een wijnglas omdat het dan lijkt op een glas wijn en zeker geen alcoholvrije wijn! Echt, bespaar jezelf die marteling. Ik heb er veel over gelezen en zelf ook diverse varianten getest en ze zijn werkelijk allemaal niet te vergelijken met wijn. So, don’t try this at home. 😉

Volg mijn alcoholvrije maand via Facebook

Ik ga het vast af en toe lastig krijgen, ik ken mezelf. Ik probeer mijn leven, werk (met wijnen!) en sociale activiteiten juist niet aan te passen aan mijn alcoholvrije maand. Er staan dus genoeg leuke uitjes gepland, waaronder een gezellige middag met vriendinnen, een concertbezoek, een borrel in de kroeg, een wijnproeverij geven, een verjaardag en ga zo maar door. Via Facebook zal ik jullie af en toe op de hoogte te houden van mijn alcoholvrije maand.

Doe je mee?

Spreekt het je aan en heb ik je aan het denken gezet? Alleen als je het echt voor jezelf doet, ben je natuurlijk meer dan welkom om met mij mee te doen in februari. Via Facebook kunnen we elkaar motiveren en op de hoogte houden. En op 1 maart proosten we dan virtueel met elkaar op een geslaagde alcoholvrije maand en het bewijs dat we er niet afhankelijk van zijn.

De beloning!

Wijn is en blijft mijn passie, dus als ik dan eindelijk weer een glas wijn van mezelf mag op 1 maart, moet het natuurlijk wel een hele lekkere zijn. Ik weet nu al welke dat wordt! Ik kies dan voor ‘Hippocampe’ van Cave de Richemer. Een wat vollere witte wijn uit de Languedoc in Frankrijk. Voornamelijk gemaakt van Chardonnay. Maar er zit ook een beetje Viognier en Sauvignon Blanc in. In deze wijn vind je heerlijke bloemige aroma’s die zich subtiel vermengen met aroma’s van vanille en geroosterd brood doordat deze wijn houtrijping heeft gehad. Je koopt deze wijn normaal voor €9,95 per fles. In februari zet ik een mooie aanbieding op Facebook met deze wijn. Dus hou mijn pagina in de gaten als je deze heerlijke wijn ook wilt proeven.

Maar eerst: NoVinoFebruary!

Volg me

Blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe blogs over wijn. Dat kan via Facebook of Instagram. Wil je een reactie achterlaten? Dat vind ik superleuk! Graag dus.

Over mij

Ik ben Sandra Everts, eigenaar van vinolove.nl en ik geef wijnproeverijen aan huis en op bedrijfslocaties. Ik schrijf over wijn, wijnproeverijen en mijn wijnavonturen. Open, eerlijk, persoonlijk en met een vleugje humor. Je leest hier meer over mij.

5 comments

 1. Wim en Louise schreef:

  Hoi Sandra, prima uitleg . Ik doe mee. Wat een lekker alternatief kan zijn is Kinnie, een bitter sweet uit Malta. Een soort ” aperitivo sin alcolico” . In meerdere smaken verkrijgbaar. Ook in light versie en zelfs een zonder suiker versie.

  We zijn benieuwd wat je ervan vindt,

  Mvg

  Wim en Louise

 2. Vinolove schreef:

  Hoi Wim, wat leuk om te lezen dat jij ook meedoet in februari. Ik ga de Kinnie uitproberen en zal op mijn Facebookpagina laten weten wat ik ervan vind. Klinkt als een heerlijk drankje!
  Vinolovely groet, Sandra

 3. Det schreef:

  Mooie blog Sandra 👍🏻
  Ik sta nu een week ‘droog’ na een hele lange periode ‘nat’ 🥴 en heb een alcoholvrij etentje met vrienden overleefd.
  Eerlijk gezegd valt het mee, het zijn van die momenten die snel overgaan. Net als je stopt met roken, na 1 minuut is dat verlangen weer voorbij.
  De afspraak met mijzelf is in ieder geval 1 maand en misschien wel langer. Ik ben daarbij al 1 kilo afgevallen dus dat is een extra motivatie 💪🏻
  Mijn tip : Wat ik zelf af en toe lekker vind is Crodino gemengd met Spa rood. Het lekkerst met de rode versie.

 4. Sandra schreef:

  Hoi Gertrud, bedankt voor je leuke reactie en tips. Ik ben benieuwd hoe lang jij het vol gaat houden. Succes! Vinolovely groet, Sandra

 5. Sandra schreef:

  Bedankt voor je reactie en tips Harry! Vinolovely groet, Sandra