Wat is dan liefde?

Wijnkist hout - Vinolove

‘Liefde, wat is dan liefde’ vroeg André Hazes zich zingend af in 1981. Het is jammer dat hij niet meer leeft, want ik heb het antwoord. Wijn! Wijn is pure liefde in vloeibare vorm.

Mijn grote liefde

Het is dat ik niet met wijn kan trouwen, anders had ik het gedaan. Mocht je nu denken dat ik lichtelijk gestoord en aan alcohol verslaafd ben, wees niet bang. Het eerste klopt, dat laatste niet. In februari ga ik een maandje zonder mijn grote liefde door het leven. Houden van is ook kunnen loslaten tenslotte.

Wat is jouw type?

Ik vind wijn zo’n prachtig, veelzijdig product. Het blijft bijzonder hoe een wijnboer van enkel en alleen druiven zo’n heerlijke drank kan maken. En dat een druivenras, de ligging van een wijngaard, een bepaalde grondsoort of klimaat zoveel invloed kan hebben op de uiteindelijke smaak van wijn. Deze vier elementen noem je trouwens ‘terroir’. Dus of je nu houdt van schraal of mollig, blank of donker, zacht of met wat meer pit, voor iedereen zit er wel wat bij. Qua type wijn dan hè. 😉

Liefde van een wijnboer

Een wijnboer stroomt ook over van liefde. Voor zijn wijngaard in dit geval, waar hij het hele jaar door goed voor moet zorgen. Onderschat niet wat daar allemaal bij komt kijken en hoeveel werk dat is. Ook als de druiven van de laatste oogst lekker liggen te vergisten en rijpen of als de wijn al lang gebotteld en wel in de winkel ligt, heeft de wijnboer het druk met het onderhouden van de wijngaard. Bladeren opruimen, snoeien (een koud klusje in de winter), palen en draden herstellen, bodemmonsters nemen en ga zo maar door. Als wijnboer moet je dus wel echte liefde voelen voor je wijngaard, door dik en dun, in weer en wind.

Vinolove

Toen ik mijn bedrijf oprichtte, 3 jaar geleden, was de naam vrij snel bedacht. Liefde voor wijn…love for wine, love for vino…Vinolove! Juist omdat ik mij niet uitsluitend richt op wijn uit een bepaald land, vond ik het belangrijk om de naam uit meerdere talen te laten bestaan. Vino betekent wijn in o.a. het Spaans, Italiaans en Portugees (maar dan met een extra h ertussen). Het woord Love is inmiddels internationaal zo bekend, dat die keuze voor zich spreekt.

Flirt je nog wel?

Dat wijn liefde in vloeibare vorm is, of er in ieder geval symbool voor staat, blijkt wel uit het toostmoment tijdens bruiloften. Met wijn! Maar ook als je niet getrouwd bent, vier je vast wel eens een bijzonder moment met je geliefde. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe meer het dagelijks leven je vaak opslokt en voor je het weet is er weer een jaar voorbij. Flirten is een gezonde manier om jezelf en elkaar scherp te houden. Niet alleen op het gebied van relaties, ook op het gebied van wijn. Pak je altijd die ene, vertrouwde fles wijn uit het schap omdat je hem kent? Of flirt je ook wel eens met een ander druivenras of merk? Ik kan het je aanbevelen! Het ene druivenras, is het andere niet. Wijn uit een zonnig land proeft anders dan wijn uit een koeler klimaat. Wijn die is vergist in roestvrijstalen tanks proeft anders dan een houtgerijpte wijn.

Vier de liefde!

Heb je de kriebels gekregen en ook zin om te flirten? Op 14 februari is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Schenk jouw liefde in vloeibare vorm aan degene die je lief vindt. Dat kan je partner zijn, een vriend of vriendin, je vader of moeder, broer of zus, een collega of…JEZELF! Speciaal voor deze gelegenheid kun je bij Vinolove een kistje ‘vloeibare liefde’ bestellen met daarin 1 of 2 heerlijke flessen wijn. Wit, rood of gemixt. Meer informatie over deze speciale actie vind je hier.

Dát is pas liefde!

Volg me

Blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe blogs over wijn. Dat kan via Facebook of Instagram. Wil je een reactie achterlaten? Dat vind ik superleuk! Graag dus.

Over mij

Ik ben Sandra Everts, eigenaar van vinolove.nl en ik geef wijnproeverijen aan huis en op bedrijfslocaties. Ik schrijf over wijn, wijnproeverijen en mijn wijnavonturen. Open, eerlijk, persoonlijk en met een vleugje humor. Je leest hier meer over mij.

Comments are closed.