Een trotse terugblik

Trotse terugblik - Vinolove

Het is eind december 2018. De drukte van alle kerstpakketten en relatiegeschenken is nog in volle gang en de voorbereidingen van de eerste wijnproeverijen in 2019 ook. Maar ik neem ook heel bewust even de tijd om deze blog te schrijven. Een blog die gaat over een bijzonder jaar. Mijn jaar.

Een spannend cadeau

Het is nu 4 maanden geleden dat ik mijn allereerste blog met jullie deelde. Met de legendarische titel ‘Zonder job door de wijn’. Daarin vertel ik over mijn grote passie wijn, over mijn bedrijf Vinolove, over het feit dat ik mijn vaste baan in de communicatiebranche heb opgezegd. Maar ook dat ik het allemaal f***ing spannend vind! En spannend is het! Maar tegelijkertijd is het ook het allermooiste cadeau wat ik aan mezelf kon geven!

Time flies when you’re having fun!

Want wat heb ik veel gedaan en geleerd in de afgelopen maanden! Wat leer je jezelf (en anderen) goed kennen. Wat heb ik leuke, nieuwe mensen ontmoet! Wat heb ik mezelf ertoe moeten dwingen om soms uit mijn veilige en vertrouwde comfortzone te stappen. En wat gaat de tijd snel als je bezig bent met datgene waar je zo blij van wordt! Ik kom gewoon tijd tekort. Echt, ik heb zoveel plannen in mijn hoofd, soms zie ik zelf door de druiven de wijngaard niet meer! 😉

Prachtige samenwerkingen!

Ik geloof enorm in de kracht van verbinding. Dus ik ben altijd op zoek naar samenwerkingen die voor twee of meer partijen iets moois kunnen opleveren. Daar ben ik de afgelopen tijd dan ook veelvuldig mee bezig geweest. Meestal succesvol, soms ook met een kleine tegenvaller. Maar juist die tegenvallers zorgen uiteindelijk voor je succes. Daar leer je van en het dwingt je tot nadenken over waarom het niet succesvol was en hoe je dat een volgende keer beter kan doen. Voorbeelden van succesvolle samenwerkingen heb ik gelukkig in overvloed. Ik noem er een paar in willekeurige volgorde en ik realiseer me dat de lijst zeker niet volledig is, maar ter illustratie:

 • De gezamenlijke wijnbar tijdens Dorpsfeest Goutum met Wijnwinkel Wielinga, met prachtig reclame- en standmateriaal geregeld door Spin-off Nederland.
 • Een culinaire wijnproeverij in de ‘geheime’ speakeasy bar Dr. Watson.
 • Het Wine & Fashion arrangement met Izé Personal 2 Style bij Grand Café de Dikke van Dale.
 • Diverse Italiaanse wijnproeverijen na afloop van een Italiaanse cursus, gegeven door docente Alice Caldelari.
 • Een wijnbar en wijnworkshops bij Zaken doen in The White House en op het WTC-plein tijdens de Business Contact Dagen.
 • Een uitgebreide wijnproeverij bij Café De Posthoorn in Dronrijp, geregeld door Studio 007.
 • De Shop & Veiling Night met wijnproeverij, geregeld door Kleintjes en Jeans Fashion & Outlet Franeker.
 • Wijn & Woonaccessoires shoppen in de superleuke pop-up store Vanwini.

Wijnproeverijen geven levert energie op!

Buiten al die leuke samenwerkingen, heb ik natuurlijk ook veel wijnproeverijen gegeven. Zowel bij bedrijven, als bij particulieren thuis. Ik wil alle wijnproevers bedanken voor het vertrouwen en de enthousiaste reacties na afloop. De perfectionist in mij heeft toch altijd nog een beetje last van stress en gezonde spanning vlak voor een proeverij. Ook daar schreef ik eerder een blog over. Je vindt hem hier, mocht je ‘m nog even terug willen lezen. Keer op keer heb ik mijzelf afgevraagd waarom ik die spanning voel en waarom ik toch weer liep te stressen van te voren. Ik ben daar mee gestopt. Niet met dat stressen en met het perfectionisme. Ik ben gestopt om me er druk over te maken. Ik heb het omarmd. Het hoort bij mij en het zorgt ervoor dat ik niks vergeet, alert ben en het maakt Vinolove tot een professioneel en betrouwbaar bedrijf. Als ik na een proeverij de positieve reacties hoor en hier en daar een complimentje krijg, ben ik zo trots! Vaak zit ik met een glimlach van oor tot oor, meezingend op een lekker muziekje, in de auto terug naar huis. En ik kan je vertellen, dat geeft toch een bak energie!

Trotse sommelier

In april 2018 begon ik aan de opleiding Sommelier. Aangezien wijn en spijs onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wilde ik me daar ook meer in verdiepen. Tijdens mijn wijnproeverijen verzorg ik, als dat gewenst is, bijpassende hapjes bij de wijnen die ik schenk. Mijn culinaire partner, ik noem haar ook wel het creatieve brein, maakt dit allemaal zelf en samen stemmen we de wijn en spijs volledig op elkaar af. Ook hier schreef ik een blog over met de titel ‘oorlog in je mond’. De opleiding tot sommelier is een nieuwe opleiding op de Wijnacademie in Maarn en ik behoorde tot de eerste lichting geslaagden. In juni deed ik examen en ontving ik mijn diploma. Trots natuurlijk! Maar het wordt nog leuker. Afgelopen week ontving ik een uitnodiging van de Wijnacademie om officieel gehuldigd te worden tijdens de vakbeurs ‘Wine Professional’ in januari! Dubbeltrots dus!

Dank je wel!

Ik kijk dus terug op een bijzonder jaar. Mijn jaar. Als die heerlijke fles Champagne op 1 januari 0:00 ontkurkt is, bruis ik vol energie en vertrouwen het jaar 2019 in. Met mooie plannen en al een flink aantal wijnproeverijen en leuke events in de agenda. En ik wil jou bedanken, als lezer van mijn blog, als wijnproeverij-deelnemer, als liefhebber van mijn wijnen, als bezoeker van een event of als bedrijf waarmee ik samenwerk. Dank je wel voor de energie! Ik wens je fijne feestdagen en een sprankelend 2019 toe. Cheers!

Volg me

Blijf op de hoogte van mijn avonturen en nieuwe blogs over wijn. Dat kan via Facebook of Instagram. Wil je een reactie achterlaten? Dat vind ik superleuk! Graag dus.

Over mij

Ik ben Sandra Everts, eigenaar van vinolove.nl en ik geef wijnproeverijen aan huis en op bedrijfslocaties. Ik schrijf over wijn, wijnproeverijen en mijn wijnavonturen. Open, eerlijk, persoonlijk en met een vleugje humor. Je leest hier meer over mij.

2 comments

 1. Siemon schreef:

  Super Sandra, terecht dat je trots bent! Succes met de eindejaarsdrukte en alvast fijne feestdagen!

 2. Sandra schreef:

  Dank je wel Siemon! Komt helemaal goed. Jullie ook fijne feestdagen!